Ta kontroll över dina ställdonsapplikationer 

Allt handlar om kontroll. De nya smarta ställdonens inbyggda elektronik gör att du kan förbättra styrbarheten, spara utrymme och minska installationstiden och totalkostnaden. En ny värld av sammankopplade möjligheter väntar för dina maskinkonstruktioner. 

Som exempel från Thomson Electrak® Modular Control System (EMCS) finns bland annat följande alternativ för återkoppling av position: 

  • Analog positionsåterkoppling 

En högkvalitativ potentiometer med hög upplösning och lågt brus ger en spänningssignal för exakt position och riktningsåterkoppling av kolvstången. 

(Finns till Electrak XD, HD och MD) 

  • Digital positionsåterkoppling för att bestämma position med ökad precision 

En pulsgivare tillhandahåller antingen ett enkel- eller dubbelkanals pulståg för positions- och hastighetsåterkoppling, som kan användas bland annat för att synkronisera ställdon via ett styrsystem. 

(Finns till Electrak HD) 

  • Force Feedback för förbättrad kontroll baserat på inställda lastparametrar 

Denna funktion överför kraften som appliceras på kolvstången över en analog signal eller som ett CAN-bussmeddelande. I kraftkänsliga tillämpningar kommer denna funktion att tillåta systemet att mäta kraften på kolvstången i realtid under hela rörelsen, och kan stoppa ställdonet och aktivera hållbromsen när den önskade kraftgränsen uppnås. 

(Finns till Electrak XD) 

Detta är bara exempel över möjligheter med den inbyggda elektroniken i ställdonen från Thomson.
Läs mer om våra ställdon eller kontakta oss! 

InterAlia växer och flyttar till nya, moderna lokaler 

Efter att ha funnits i branschen i decennier och sedan 2016 i sin nuvarande form, är det nu dags för oss på InterAlia att ta nästa steg i vår utveckling. Vi har under lång tid haft ögonen öppna för nya lokaler – och för ett tag sedan dök den perfekta möjligheten upp.  De nya lokalerna, […]

Läs mer

Nyutvecklad lyftpelare för snabba säkra lyft

Vi har sedan länge haft ett sortiment av kompetenta lyftpelare för industriellt bruk. Vi har nu utvecklat sortimentet och tagit fram en 3-delad teleskoperande lyftpelare med fina prestanda. Vi kallar pelaren för Tribus och tack vare den tre-delade konstruktionen får vi dubbla lyfthöjden och lyfthastigheten jämfört med motsvarande 2-delade, med samma inbyggnadsmått som vår 2-delade […]

Läs mer

Träffa oss på Elmia Subcontractor

Nu är det dags att planera in ett besök på Elmia-mässan i Jönköping i höst. Den 12-14 november har du möjlighet att träffa oss där. Vi kommer även i år ha ett stort urval av Denso-robotar i vår monter samt flera [...]

Läs mer